Eigenaar The Phone House neemt gedeelte Dixons, iCentre en MyCom over

Relevant Holdings, moederbedrijf van Optie1, The Phone House en Typhone heeft overeenstemming bereikt met de curator van de Bas Group. Relevant Holdings neemt een gedeelte van de Bas Group over, het gaat om 33 van de 88 Dixons-winkels, 22 van de 41 MyCom-winkels en alle 24 iCentre-winkels.

De verwachting is dat voor ongeveer de helft van de ruim 1000 werknemers hierdoor hun baan behouden kan blijven. Op de website van Dixons en MyCom is al te zien welke winkels er een doorstart maken, de winkels die verdwijnen zijn al van de website geschrapt. Relevant zal de namen van de ketens ook doorzetten inclusief de volledige omnichannel-strategie.

Grote vraag is op dit moment wat er gaat gebeuren met de overige winkels, of de curator deze zal gaan sluiten of dat er nog wordt geprobeerd deze te verkopen aan een andere partij. Alles bij elkaar zijn er 64 winkels die niet worden overgenomen door Relevant Holdings, voor deze winkels en de werknemers zal het nog even spannend zijn tot de curator met meer informatie naar buiten komt.

Relevant Holdings maakte bekend dat het naast de drie winkelketens ook Harmony overneemt, dit bedrijf voorziet in schade- en diefstalverzekeringen op consumentenelektronica. Relevant had in totaal al 275 winkels in Nederland en daar komen er nu 79 bij.