1 min

MyCom gaat verder als zelfstandige winkelketen, de eigenaar Relevant Holdings heeft de keten van de hand gedaan aan een franchisenemer en een commercieel manager van MyCom. In totaal gaat het om 22 winkels plus de webshop die zelfstandig verder gaan.

MyCom behoorde vorig jaar nog tot de BAS Group, net als Dixons en iCentre. De BAS Group ging echter in oktober vorig jaar failliet en een groot gedeelte werd toen overgenomen door Relevant Holdings, het moederbedrijf van onder andere The Phone House.

Nu heeft Relevant Holdings besloten om alle MyCom-winkels en de online winkel te verkopen aan Peter Groenewoud, een grote franchiser die vijf winkels bezit en samen met commercieel manager van MyCom, Marco Heestermans, de keten overneemt. MyCom neemt ook alle garantieverplichtingen over die nog open staan.

Tijdens de overname uit het faillissement werden 19 van de 41 MyCom-winkels gered, inmiddels zijn er al weer 22 winkels open. In een reactie laat Relevant Holdings weten dat zij echt focussen op de telecommarkt en MyCom een echte computerspecialist is. Dat is dan ook de reden van de verzelfstandiging.