Het is inmiddels geen geheim meer dat Yahoo in te de etalage staat, het bedrijf probeert er al jaren bovenop te komen maar zonder succes. De aandeelhouders dringen al tijden aan op het opsplitsen van het bedrijf en dat gaat nu dan ook gebeuren, de kernactiviteiten worden afgesplitst van het aandeel in Alibaba. Deze kernactiviteiten zullen daarna snel worden verkocht. Volgens Bloomberg zijn Google en Verizon allebei in de race om Yahoo over te nemen.

Volgens de bronnen van Bloomberg kan Yahoo volgende week in elk geval een bod verwachten van Verizon. Google denkt nog na of het een bod gaat doen op de internetactiviteiten van Yahoo. Google domineert wereldwijd de zoekmachinemarkt, maar in het thuisland heeft het stevige concurrentie van Bing en Yahoo, door Yahoo over te nemen kan het zijn marktaandeel in de Verenigde Staten flink vergroten. Al is het nog maar de vraag of de autoriteiten toestemming geven voor een dergelijke overname.

Google zou echter weinig interesse hebben in de aandelen van Yahoo Japan die ook worden verkocht, Verizon heeft naar verluidt wel interesse in dit aandelenpakket. Verizon zou voornemens zijn om 8 miljard dollar te bieden voor de internetdivisie van Yahoo.

Mocht Verizon er in slagen om Yahoo over te nemen dan zal de CEO van Yahoo, Marissa Mayer, direct worden vervangen door Tim Armstrong, CEO van AOL en Marni Walden, vicepresident van Verizon. Zij gaan deze functie samen vervullen.

Naast de bekende spelers als Google en Verizon, zouden Time en investeringsfondsen Bain en TPG ook interesse hebben om een bod te doen. In een eerder stadium zouden AT&T, Comcast en Microsoft al zijn afgehaakt.

Alle geïnteresseerde moeten naar verluidt voor 11 april een bod doen, daarna zal Yahoo het gesprek aan gaan met de potentiële kopers.