1 min

De telecomprovider T-Mobile heeft vandaag bekend gemaakt dat het 150 banen gaat schrappen in Nederland en dat de kantoren in Breda en Amsterdam worden gesloten. T-Mobile wil op de kosten besparen in wat het zelf noemt een "zwaar concurrerende markt".

Het doel van het sluiten van de kantoren is om T-Mobile slagvaardiger en klantgerichter te laten opereren. Een van de manieren om dit voor elkaar te krijgen is om al het personeel en alle afdelingen samen te brengen in één vestiging. "Hierdoor komt alle kennis en kunde die nodig is om klanten sneller en naar tevredenheid te bedienen samen in één bedrijfsonderdeel."

Het kantoor in Breda doet dienst als callcenter en vanuit Amsterdam worden de internetactiviteiten van het bedrijf gerund. Deze afdelingen zullen nu verhuizen naar het hoofdkantoor in Den Haag. De 150 arbeidsplaatsen die T-mobile wil schrappen moet volgens het bedrijf gaan gebeuren door natuurlijk verloop, het beperken van de inhuur van arbeidskrachten en het niet verlengen van tijdelijke contracten.