Apple neemt voormalig topman Tesla en Aston Martin in dienst

Apple heeft opnieuw een persoon van formaat toegevoegd aan zijn personeelsbestand. Het gaat om Chris Porritt, de voormalig technisch topontwerper van Aston Martin en vicepresident engineering bij Tesla is nu in dienst bij Apple. Wat zijn rol wordt bij Apple is niet duidelijk, maar het heeft vast weinig te maken met de bestaande producten van het bedrijf, hij komt te werken op de special projects afdeling in Cupertino.

Dat Apple een eigen auto in ontwikkeling heeft is waarschijnlijk een van de slechts bewaarde geheimen van het bedrijf. Het is ook onmogelijk om dit helemaal geheim te houden gezien het formaat van het project. Het gevolg is dan ook dat geruchten rondom Apple’s eigen auto elkaar in rap tempo opvolgen, we kunnen vrijwel dagelijks geruchten over Apple’s auto publiceren, maar zo af en toe zijn er ook feiten te meldden waar we niet omheen kunnen.

Apple heeft namelijk Chris Porritt in dienst genomen, hij was maar liefst 16 jaar in dienst bij Aston Martin, waar hij aan het hoofd stond van het technisch ontwerp van de auto’s. De CEO van Tesla, Elon Musk, een groot fan van Aston Martin, wist hem in 2013 binnen te halen bij het merk als vicepresident engineering. Dit heeft hij ongeveer 2,5 jaar volgehouden en in september vorig jaar vertrok hij weer bij Tesla.

Nu een half jaar later is duidelijk dat hij een nog beter aanbod heeft gekregen, hij gaat aan de slag bij Apple, in een geheimzinnige rol om te werken aan speciale projecten. Dit zal ongetwijfeld Apple’s eerste auto zijn, waar op dit moment weinig over te meldden valt behalve dat die in ontwikkeling is en pas over een paar jaar wordt verwacht.