De geruchten rond de productie van een Apple-auto met codenaam Titan worden de afgelopen weken alleen maar groter. Nu is Apple verwikkelt in een rechtszaak met A123 Systems, dat bedrijf claimt dat Apple al hun topmensen heeft weggekaapt en dat is een overtreding van hun arbeidsovereenkomst.

Volgens het bedrijf begon Apple vorig jaar juni met het wegkapen van personeel, alle topmensen met veel kennis van het ontwikkelen van accu’s voor grote apparaten zoals auto’s werden weggekaapt. Daardoor moest het bedrijf projecten stilleggen omdat het bedrijf niet meer over voldoende kennis beschikt om de projecten af te maken. Voor het bedrijf is dit een serieus probleem omdat het nu geen toekomst meer heeft.

De voormalige werknemers van A123 Systems werken nu allemaal bij Apple aan de ontwikkeling van grote accu’s. Hoogstwaarschijnlijk voor een elektrische auto van Apple. Dat is echter een overtreding van hun vorige arbeidsovereenkomst en daarom heeft het bedrijf nu Apple aangeklaagd voor een schadevergoeding.

Volgens A123 Systems zou Apple overigens flink aan het shoppen zijn in de markt van accumakers. Zo zou er ontzettend veel personeel bij Tesla zijn weggekaapt, maar ook bij LG Chem, Panasonic, Samsng SDI en Toshiba. Deze bedrijven hebben allemaal niet gereageerd op vragen van Reuters maar op LinkedIn ontdekte Reuters dat maar liefst 60 voormalig werknemers van Tesla nu bij Apple werken en zo’n 11 van A123 Systems.

Daarmee lijkt het er in elk geval op dat Apple flink aan het investeren is in batterijtechnologie. Onder de 60 mensen die het bedrijf bij Tesla wegkaapte zitten echter ook mensen die geen kennis hebben van batterijen maar van auto’s en alles wat bij een elektrische auto komt kijken. Zoals advocaten, productmanagers, hardware- en softwarespecialisten, etcetera. Daarmee lijkt de komst van een Apple-auto of Apple Car weer een stukje groter te zijn geworden.