1 min

Het lijkt erop dat Apple een waardevolle topman gaat verliezen. Volgens The Wall Street Journal heeft Steve Zadesky om persoonlijke redenen ontslag genomen bij het bedrijf uit Cupertino. Zadesky zou op dit moment leiding geven aan het autoproject van Apple met de codenaam Project Titan.

Apple zou met een eigen auto een nieuw product in de markt willen zetten dat de markt opnieuw moet veranderen. Het vertrek van de topman van het autoproject is dan ook een flink verlies. Zadesky werkt ook al een enorm lange tijd bij het bedrijf, 16 jaar om precies te zijn, en was betrokken bij de ontwikkeling van de eerste iPod en alle iPhones.

Zadesky geeft leiding aan het Project Titan team dat inmiddels al zo’n 600 man telt. Dit team ontwikkelt voor Apple een eigen auto die waarschijnlijk elektrisch en zelfrijdend moet worden. Apple test zijn eerste auto naar verluidt op een verlaten marinebasis, ook zou het bedrijf in gesprek zijn met de Staat Californië om toestemming te krijgen ook op de openbare weg te mogen testen.

Apple zou in 2019 de productie willen opstarten en in 2020 de auto’s willen gaan leveren aan klanten.