Opnieuw zijn er nieuwe bronnen die bevestigen dat Apple werkt aan een elektrische auto. Deze keer is het Bloomberg dat op basis van verschillende bronnen meldt dat Apple bezig is met een eigen auto. Volgens Bloomberg moet de productie van de auto in 2020 beginnen en werken er inmiddels 200 mensen aan de auto.

Als we alles bij elkaar op gaan tellen dan komen we tot de conclusie dat Bloomberg, Financial Times, New York Times, Reuters en The Wall Street Journal allemaal onafhankelijk van elkaar melden dat Apple werkt aan een elektrische auto. In hoeverre de bronnen van deze kranten overlappen is onmogelijk om na te gaan, maar het zijn wel allemaal grote uitgevers met een behoorlijk goede reputatie. Daarmee lijkt de komst van een Apple auto min of meer bevestigd.

Toch houden we nog een slag om de arm want bij Apple weet je het nooit. De Apple televisie zou er volgens veel uitgevers ook allang moeten zijn. Wat wel vast staat is dat Apple het afgelopen half jaar veel personeel heeft aangenomen dat afkomstig is van bedrijven die te maken kunnen hebben met de productie van een auto. Zo werden onder andere 60 mensen bij autofabrikant Tesla weggekaapt.

Daarnaast heeft Apple inmiddels een rechtszaak tegen zich lopen voor het wegkapen van personeel bij A123 Systems. Dat bedrijf ontwikkelt grote accu’s voor bijvoorbeeld elektrische auto’s, maar verloor al zijn goede werknemers het afgelopen jaar aan Apple. Daar zouden de werknemers nu werken aan soortgelijke projecten, wat niet mag volgens hun concurrentiebeding en daar gaat de rechtszaak nu over.

Apple wil in vijf jaar tijd een volledige auto ontwikkelen en op de markt brengen, volgens ingewijden uit de auto-industrie is dat redelijk kort voor een compleet nieuwe auto. Met veel mankracht is echter alles mogelijk. Apple zal waarschijnlijk zelf voorlopig niets gaan bevestigen, mogelijk brengt de rechtszaak met A123 Systems meer informatie aan het licht.