1 min

Het Finse Nokia heeft de afgelopen jaren een flinke transitie doorgemaakt waarbij de smartphonedivisie en de Here-kaartendivisie werden verkocht. Daarmee werd Nokia weer een echte business to business-speler met zijn netwerkapparatuur en bijbehorende technologieën, nu keert het bedrijf terug op de consumentenmarkt met de overname van Withings.

Withings is een Frans bedrijf dat wearables en slimme gezondheidsproducten ontwikkeld. Zo heeft het bedrijf verschillende analoge horloges met fitnesstracking ontwikkeld, maar het meest bekende product is waarschijnlijk het Withings slaapsysteem dat exact kan bijhouden hoe goed je hebt geslapen.

Withings werkt ook samen met veel bekende andere smarthome-producten zoals Nest. Nu het Franse bedrijf is overgenomen door Nokia krijgt het een flink steuntje in de rug en kan het sneller nieuwe markten gaan veroveren. Nokia heeft 170 miljoen euro betaald voor het bedrijf.

Bij Withings werken op dit moment zo’n 200 werknemers die allemaal worden overgenomen door Nokia en komen te vallen onder de "Technologies"-divisie, waar onder andere de Android-launcher, Nokia Tablet en 360 graden-camera zijn ontwikkeld.