1 min

Google gaat een nieuwe hardwaredivisie opzetten en het heeft daarvoor een nieuwe topman binnengehaald. Voormalig topman van Motorola, Rick Osterloh, is de nieuwe senior vice president van Google’s nieuwe hardwaredivisie. Onder zijn leiding zullen de nieuwe Nexus-toestellen, Pixel-producten en Google Glass worden gemaakt.

Google heeft daarmee een oude bekende teruggehaald bij het bedrijf, Osterloh werkte eerder voor Google in dienst van Motorola. Hieraan kwam een eind toen Google besloot om Motorola te verkopen aan Lenovo. Osterloh was onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de eerste Moto 360 en Moto X.

Met het aanstellen van Osterloh gaan er weer wat zaken veranderen bij Google, zo worden flink wat hardwareprojecten verplaatst naar de nieuwe divisie en komen deze onder leiding van Osterloh te vallen. Hieronder vallen onder andere de Chromebook, Chromecast, Google Glass, Nexus-toestellen, OnHub-routers, Pixel C-producten en Project Ara. De producten zijn nu nog verdeeld over allerlei verschillende Google-onderdelen, maar komen allemaal onder Osterloh zijn nieuwe hardwaredivisie te vallen. Grote uitzondering is de Nest-divisie die blijft gewoon zelfstandig.

Tony Fadell, topman van Nest, blijft wel adviseur bij het Google Glass-project waar hij het afgelopen jaar leiding aan heeft gegeven.