1 min

De productie van het huidige prototype van de Google Glass is gestaakt, ook is de Google Glass niet langer te koop bij Google. De techgigant heeft besloten een eigen team op te bouwen rond het product en het uit product uit de Google X-divisie te halen. In plaats daarvan valt het nieuwe team onder de Nest-divisie.

Het Explorer-programma waarmee early adopters de Google Glass kunnen uitproberen en testen is nu ten einde. Nu Google een apart ontwikkelteam heeft opgetuigd voor Google Glass en het product niet langer onder de Google X-divisie maar onder de Nest-divisie valt, lijkt een commercieel eindproduct niet ver weg meer.

De grote vraag die open blijft staan is hoever Google op dit moment is met het ontwikkelen van een nieuwe Google Glass die voor de massa geschikt is. Google’s keuze om Glass uit de Google X-divisie te halen is een signaal dat het vertrouwen heeft in de technologie en dat het product geschikt is om echt commercieel beschikbaar te komen. Nu moet er alleen nog een bril worden ontworpen die qua uiterlijk ook aanspreekt bij de massa.

Google Glass valt nu onder de Nest-divisie en onder de leiding van Tony Fadell, de CEO van Nest. Fadell was eerder leidinggevende van de iPod-divisie van Apple. Het is zijn taak om de Google Glass goed in de markt te gaan zetten. Of de bril ook zal worden gekoppeld aan het Nest-platform is nog onduidelijk.