1 min

Het grote Chinese Alibaba heeft een vestiging geopend in Amsterdam om de Benelux te bedienen. Het bedrijf heeft Roland Palmer aangetrokken om Alibaba in Nederland op poten te zetten, hij is de voormalig directeur van de Blokker. De bedoeling is dat Nederlandse bedrijven binnenkort hun producten kunnen verkopen via Alibaba.

Alibaba is de allergrootste webwinkel van China en verkoopt in principe alles. Het businessmodel van Alibaba is om andere webwinkels hun producten te laten verkopen op de websites van Alibaba. Veel Nederlanders hebben de website van Alibaba of Aliexpress al enige tijd geleden ontdekt. Veel Nederlanders kopen via Alibaba producten die afkomstig zijn uit China of andere landen.

Binnenkort zal het ook mogelijk worden voor Nederlandse webwinkels om hun producten te verkopen aan inwoners van andere landen, maar ook aan bijvoorbeeld Chinezen. Alibaba denkt dat bepaalde bedrijven in Nederland erg succesvol kunnen zijn op Alibaba, het gaat dan niet om producten die in Azië worden geproduceerd maar om producten zoals alcohol, chocolade, speelgoed of misschien zelfs wel babymerlkpoeder.

Producten uit Europa doen het goed onder bepaalde Chinezen vanwege de hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen. In de Benelux liggen die eisen voor sommige producten zelfs nog hoger, waardoor die mogelijk nog aantrekkelijker zijn. Nederland is de vijfde vestiging van Alibaba in Europa, eerder gingen Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk ons al voor.