Het lijkt erop dat Apple dit jaar het astronomische bedrag van 10 miljard dollar gaat uitgeven aan Research & Development. Dat betekent in elk geval dat er nog "one more thing" op komst is. We gaan er tenminste vanuit dat dat geld niet allemaal zal worden gespendeerd aan de ontwikkeling van de Apple Watch 2.

Apple geeft daarmee veel meer geld uit aan R&D dan het de afgelopen jaren heeft gedaan, vier jaar geleden gaf het bedrijf slechts 4 miljard dollar per jaar uit aan R&D. Verwacht wordt dat dit bedrag in 2017 is opgelopen naar 12 miljard dollar per jaar. Apple is zeker niet de enige techgigant die zoveel miljarden pompt in R&D per jaar, maar Apple heeft waarschijnlijk wel het smalste productaanbod met zo’n groot R&D-budget.

Bedrijven als LG en Samsung investeren ook elk jaar dergelijke bedragen aan R&D maar die ontwikkelen tientallen tot misschien wel honderden producten meer per jaar. De vraag is dus een beetje wat Apple’s volgende product zal worden. We weten al min of meer zeker dat er een auto van Apple op komst is, maar die verwachten we pas rond 2020. In de tussentijd zal Apple waarschijnlijk ook andere producten gaan introduceren want de resultaten beginnen langzaam af te zwakken.

De verkopen van de iPhones, iPads en Mac-computers lijken dit jaar allemaal te gaan dalen. De beurskoers van Apple is de afgelopen maanden dan ook fors gekelderd. Het wachten is nu op nieuwe producten, maar hoelang nog?