1 min

Tags in dit artikel

,

Het lijkt erop dat fabrikant Apple in het jaar 2014 van plan is een bedrag van zo’n 10,5 miljard dollar uit te geven aan gebouwen, machines en infrastructuur, gericht op het fabriceren van producten. Dit betekent dat Apple 5 miljard dollar meer denkt uit te geven dan in 2013.

Uit het jaarlijkse verplicht in te dienen 10k-formulier blijkt dat Apple het komende jaar flink wat zal gaan investeren. Het gaat hierbij om uitgaven die zijn gericht op het verkrijgen van vaste activa, zoals gebouwen en machines. Ieder jaar dienen grote ondernemingen een dergelijk verslag in te leveren bij de Amerikaanse Securities and Exchange-commissie, waarin zij zowel een jaarverslag van het afgelopen jaar geven als de verwachting voor het komende jaar schetsen.

Apple vermeldt dat het voor het komende jaar zo’n 10,5 miljard wil uitgeven aan vaste activa, dit is omgerekend zo’n 7,8 miljard euro. Dat dit bedrag maar liefst 5 miljard dollar meer is dan het bedrijf dit jaar gepland heeft, kan betekenen dat er een grootschalige automatisering van de fabrieken op het programma staat. Hiermee zou Apple een van de grootste huidige concurrenten Samsung een stap voor willen zijn.

Bloomberg berichtte vandaag dat Apple grotendeels zal investeren in machines die het productieproces van onder andere iPads en iPhones verder zullen automatiseren. Een voorbeeld hiervan zijn robots die de iPhone 5C (review) polijsten, het frame van de MacBook uit aluminium snijden en robots die de camera van apparaten testen.