In het jaarlijkse 10-K document van Apple voor de SEC is te vinden wat de financiele status en details van Apple over geheel 2012 zijn. Hieruit blijkt dat Apple dit jaar 3,4 miljard dollar heeft besteed aan research en development. Dat is één miljard meer ten opzichte van 2011.

Nog nooit in de geschiedenis van Apple is er zo’n enorme toename geconstateerd op het gebied van R&D, tussen 2009 en 2010 namen de R&D-uitgaven nog met 500.000 dollar toe. Het jaar daarop was een toename van 600.000 dollar zichtbaar.

De grote toename in R&D-uitgaven is waarschijnlijk te wijten aan de vele nieuwe producten die Apple dit jaar introduceerde, Apple kwam dit jaar ook met de Apple A6-processor, die het grotendeels zelf ontwierp. Ook de Retina MacBook Pro met schermen van 13 en 15 inch deden naast de iPad mini en iPhone 5 dit jaar hun intrede. Natuurlijk is aan te nemen dat Apple met veel van deze producten al eerder dan dit jaar begon met de ontwikkeling, maar waarschijnlijk zullen veel van de kosten ook op dit jaar verhaald zijn.

Overigens kan het natuurlijk ook betekenen dat Apple nog veel nieuwe producten in het verschiet heeft voor het komende jaar, maar dat is voorlopig afwachten.