Volgens The Wall Street Journal heeft Apple zijn zinnen gezet op een overname van muziekdienst Tidal. De Amerikaanse krant maakt dit nieuws op uit meldingen van anonieme bronnen.

Apple zou geïnteresseerd zijn in Tidal omdat de muziekstreamingdienst goede banden onderhoudt met bekende artiesten. Zo is Tidal de enige muziekstreamingdienst die het repertoire van Prince kan aanbieden. Andere bekende artiesten die goed opgaan met Tidal zijn Beyoncé, Kanye West en Rihanna.

Een overname van een muziekstreamingdienst zou voor Apple niet nieuw meer zijn: medio 2014 betaalde het Amerikaanse bedrijf ongeveer 3 miljard dollar voor de overname van Beats Electronics, waarbij de streamingdienst Beats Music zat inbegrepen.

Tidal is momenteel eigendom van Jay-Z, wie het bedrijf begin 2015 overnam voor 56 miljoen dollar. Voor die tijd was Tidal eigendom van het Zweedse bedrijf Aspiro. Jay-Z gaf artiesten destijds de mogelijkheid aandelen te kopen, verder is Tidal bijzonder vanwege de hoge geluidskwaliteit.

Volgens de laatste cijfers heeft Tidal zo’n 4,2 miljoen betalende abonnees, Apple’s eigen muziekdienst Apple Music heeft er 15 miljoen. Beide diensten zijn daarmee nog ver verwijderd van de 30 miljoen betalende abonnees van marktleider Spotify.