1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De websites Android Police en Recode stellen op basis van anonieme bronnen dat het softwarebedrijf Cyanogen 20 procent van zijn personeel heeft ontslagen. Het zou gaan om zo’n dertig mensen die voornamelijk uit de open source-tak van het bedrijf komen.

De twee websites schrijven dat bestuursleden van Cyanogen op een externe locatie lange tijd vergaderd zouden hebben. Daarna werden personeelsleden die hun baan mochten houden verteld dat ze niet naar hun werk hoefden te komen. De mensen die wel moesten komen zouden vervolgens in aparte groepjes ontslagen zijn.

Cyanogen is het bedrijf dat achter de Cyanogen-mod zit, een alternatieve versie van Google’s besturingssysteem Android. De aangepaste software wordt vervolgens verkocht aan smartphonefabrikanten, waaronder OnePlus. Helaas sloeg de software nooit aan bij grote fabrikanten, die elk hun eigen laag over Android leggen.

Om die reden zou Cyanogen nu broeden op een nieuwe koers, mogelijk stopt het bedrijf met de eigen Android-omgeving en gaat het zich meer focussen op apps, maar het is nog allerminst zeker wat het bedrijf nu precies van plan is.