Tesla gaat met nieuwe accu’s het bereik van zijn auto’s vergroten

Tesla staat op het punt het bereik van zijn duurste auto, de model S, flink te vergroten. De automaker komt, volgens een bericht van de RDW, met nieuwe accu’s die het bereik flink vergroten. Uit de officiële documenten blijkt dat Tesla goedkeuring heeft gekregen om met nieuwe modellen de weg op te mogen.

Het gaat om de 100D en 100X varianten van de Tesla Model S en Model X, die allebei een stuk verder kunnen rijden dan nu het geval is. Het bereik ban de auto’s wordt dik honderd kilometer meer dan nu mogelijk is. Voor de Model S is al bekend hoeveel: de nieuwe accu zou een bereik van 610 kilometer geven. Dat is een stuk meer dan de 475 kilometer die de duurste variant van de Model S op dit moment kan rijden.

Tesla laat de RDW al enige tijd de typegoedkeuringen verzorgen voor zijn auto’s in Europa. De RDW geeft als een auto gekeurd is een Certificate of Conformity af, waarmee de voertuigen in principe overal in de Europese Unie mogen rijden. De goedkeuring van een voertuig wordt onthuld op de website en zodoende weten we nu dus dat Tesla officieel met de nieuwe variant gaat komen.

Op dit moment is Tesla redelijk controversieel door de aankoop van SolarCity en ook is er nog altijd discussie over dezelfrijdende functie. Een nieuw meesterplan van CEO Elon Musk voor het bedrijf moet het bedrijf de volgende spurt gaan geven. Hij wil onder meer een elektrische bus en vrachtwagen lanceren en een autodeeldienst.

Bron:Kentekentv