1 min

Tags in dit artikel

, ,

Instapaper, de applicatie die het mogelijk maakt om webinhoud op te slaan en later (offline) terug te lezen, is opgekocht door Pinterest. Hoeveel geld er met de aankoop gepaard gaat is niet bekend en Pinterest laat ook niets los over de plannen die het heeft met de app.

Instapaper laat gebruikers webpagina’s opslaan zodat ze later gelezen kunnen worden. Daarbij stript het de pagina’s, zodat er enkel tekst en foto’s overblijven. De app zal afzonderlijk blijven bestaan, blijkt uit het statement van Instapapers CEO Brian Donohue.

"De missies van Instapaper en Pinterest komen overeen, omdat we allebei mensen helpen inhoud op te slaan en we kijken ernaar uit samen te werken. Het Pinterest-team werkt aan unieke technische uitdagingen en hun collectieve vaardigheden zullen ongelofelijke waarde toevoegen aan Instapaper", schrijft Donohue.

De aantrekkingskracht voor Pinterest in de app is in elk geval duidelijk. Pinterest heeft op dit moment 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers die al artikelen opslaan om ze later te lezen. Met Instapaper kan het beter data verzamelen over de manier waarop mensen die doen.

Pinterest bestaat ondertussen zes jaar en heeft het moeilijk om winst te blijven maken. Het wil vooral ook meer worden dan alleen een social media, om de concurrentie aan te kunnen. Zo is het van plan een koopknop te introduceren en zou het in de toekomst met behulp van Instapaper meer op tekst gebaseerde functies toe willen voegen.