1 min

Tesla Motors is van plan een autodeeldienst zoals Uber uit te gaan rollen. De plannen zijn niet grootschalig aangekondigd, maar waren in plaats daarvan te vinden in een disclaimer rond de aangekondigde zelfrijdende functionaliteit van de nieuwe Tesla-auto’s.

In die aankondiging valt te lezen dat “het gebruiken van een zelfrijdende Tesla voor het delen van auto’s en het verlenen van diensten aan vrienden en familie prima is, maar dat als dit gedaan wordt om omzet te genereren, dit enkel mag binnen het Tesla Network, waarvan volgend jaar details onthuld worden.”

Daarmee refereert het bedrijf vermoedelijk naar een toekomstige dienst waarbij het zelfrijdende auto’s kan inzetten als taxi’s. Steeds meer bedrijven zetten in op zelfrijdende auto’s, waaronder ook taxidienst Uber, dat in de Verenigde Staten middels een samenwerking met Volvo al zelfrijdende auto’s op de weg heeft.

Tesla lijkt van plan ook wat mee te snoepen in deze industrie en ziet potentieel nieuwe omzet in het delen van auto’s. De details daarvan worden volgend jaar pas onthuld, maar de mogelijkheid om auto’s op een dergelijke manier in te zetten is er wel al.

Gisteren onthulde het bedrijf van CEO Elon Musk namelijk al dat alle nieuwe auto’s die uit de fabriek rollen voorzien worden van extra hardware die het autonoom rijden mogelijk moeten maken. Voorlopig wordt die hardware nog niet gebruikt, daarvoor moet Tesla de software eerst nog aanpassen.