Samsung zou naar verluidt hebben overwogen om de introductie van de Galaxy S8 te vervroegen, maar zou hier nu toch vanaf zien door de grote problemen waar de Galaxy Note 7 mee kampt. In plaats van een snelle onthulling een dezer maanden, zal het toestel pas op 26 februari onthuld worden.

Dit meldt CNet, dat eveneens schrijft dat het past binnen de trend van eerder Galaxy S-apparaten. Zowel de Galaxy S7 en S6 werden onthuld tijdens het Mobile World Congress, dus zou en onthulling in februari tijdens de volgende editie zou niet zo heel vreemd zijn. Samsung zou het volgende vlaggenschipmodel, waar erg veel vanaf hangt, ook niet willen lanceren in een tijd waarin er veel kritiek op het bedrijf is.

Een vervroegde lancering van de Galaxy S8 zou slecht kunnen vallen bij de consumenten, omdat de Note 7 met problemen te maken zou hebben, door een overhaaste lancering. Door gewoon te wachten tot het MWC zou Samsung de kans dat gebruikers het gevoel krijgen bij de S8 in elk geval kunnen minimaliseren.

Volgens de geruchten krijgt de Samsung Galaxy S8 een OLED-scherm met 4k Ultra HD-resolutie. Samsung zou de Galaxy S8 alleen willen uitbrengen met een Edge-scherm en niet langer met een recht scherm.