2min

Symantec kondigt in een persbericht verdere optimalisatie van zijn Symantec Endpoint Protection (SEP) aan. Deception technologie, mobiele beveiliging en Endpoint Detection en Response (EDR) worden hierbij samengebracht met behulp van machine learning. Zo wil het bedrijf een oplossing bieden die de beste mogelijke bescherming en detectie integreert in een enkele toepassing.

Door het vereenvoudigen en optimaliseren van de omgeving, het verlagen van de kosten en het verbeteren van de beveiliging moeten klanten geholpen worden de uitdagingen van de cloud-generatie aan te gaan. Symantec schrijft dat organisaties harder moeten werken om personeel te beveiligen op meerdere apparaten terwijl zij zich tegelijkertijd beveiligen tegen nieuwe bedreigingen.

Voorbeelden die de noodzaak voor een platform-brede aanpak aantonen zijn WannaCry en Petya. Om de uitdagingen aan te pakken komt Symantec dus met uitgebreide endpoint-mogelijkheden. Die bevinden zich in een applicatie waarmee IT-professionals bedreigingen kunnen waarnemen en beheren terwijl de complexiteit wordt teruggebracht. Dankzij het integratie framework kunnen producten van partners geïntegreerd worden in SEP.

Nieuwe toevoegingen

Symantec past SEP aan met de introductie van een aantal nieuwe mogelijkheden. Het bedrijf noemt deception op schaal als eerst, waarmee aanvallers moeten geloven dat ze succesvol zijn binnengedrongen in een organisatie terwijl ze in werkelijkheid doorgestuurd zijn naar een fictieve omgeving. Mobile Threat Defense door SEP Mobile voorziet in volledige, accurate en effectieve mobiele beveiliging waarmee persoonlijke en zakelijke apparaten beschermd worden.

De laatste toevoegingen die Symantec noemt zijn Endpoint Detection and Response, Signatureless Protection en SEP met Hardening. Die eerste kan een cloud-gebaseerde dienst binnen enkele minuten uitrollen en de beveiliging van een organisatie verbeteren. De tweede introduceert machine learning technieken en gedragsanalyses voor intensieve beveiliging. Tot slot is er nog SEP met Hardening voor het voorkomen van het uitbuiten van kwetsbaarheden.

Eerder dit jaar nam Symantec nog het detectieplatform Skycure over. In het bericht was destijds te lezen dat de technologieën van dat Skycure naar SEP en Norton Antivirus maakt. Of de nieuwe mogelijkheden uit deze deal voortkomen, is niet bekend.