2min

BT, bekend van zijn communicatiediensten en oplossingen, kondigt een samenwerking met Symantec aan. Daardoor komt het endpoint-security aanbod naar BT’s bestaande portfolio, om ervoor te zorgen dat de zakelijke klanten beschermd blijven tegen de nieuwste cyberbedreigingen.

Symantec Endpoint Protection 14 is één van de meest veelbelovende platformen van het bedrijf tot op heden. Deze oplossing gebruikt bijvoorbeeld machine learning, real-time gedragsmonitoringstools en memory exploit mitigation. Met het platform beschermt de gebruiker zich tegen bedreigingen zoals ransomware en zero-day aanvallen. Symantec beweert dat zelfs onbekende aanvallen geweerd worden dankzij Endpoint Protection 14.

Door de samenwerking voegt de tool zich bij het rijtje van de negen bestaande Symantec-producten beschikbaar voor BT-klanten. Ze zijn allemaal te implementeren en beheren vanuit een centrale managementconsole, voor uitgebreide security-monitoring. Symantec zegt over de aankondiging dan ook dat bedrijven voor een ‘perfecte storm’ staan met een groter aanvalsvlak, toenemende druk van toezichthouders en steeds verfijndere aanvallen.

Reacties beide bedrijven

Moderne aanvallen hebben daarbij meerdere facetten en meerdere fasen, en de endpoint zou één van de meest cruciale kwetsbaarheden zijn. Om te reageren op dit veranderende dreigingslandschap ziet Symantec een geïntegreerde cyberdefensiestrategie als een vereiste, met topsystemen die kunnen samenwerken en die meer opleveren dan som der delen. Door het beveiligingsportfolio van BT verder uit te breiden met Symantec-oplossingen, moeten BT’s zakelijke klanten profiteren van een uitgebreid beveiligingsplatform.

Mark Hughes, CEO van BT Security, vult daarop aan dat de aanhoudende migratie naar de cloud en digitale transformatie het belang van endpoint-beveiliging vergroot. De toevoeging van Symantec end-point beveiliging wordt door Hughes dan ook gezien als een mogelijkheid om de klanten te beveiligen in een tijd waarin bedreigingen toenemen. Het dient als een integraal onderdeel van de gezamenlijke commitment om de digitale toekomst van organisaties, ongeacht hun omvang, te beveiliging.