De geschiedenis lijkt zich te herhalen, net als 2 jaar geleden, toen er aanvallen op verschillende BitTorrent trackers gaande waren. Nu lijkt er een grootscheepse DDOS (Distributed Denial Of Service) aanval op de tracker Mongo56.org gaande.

Het is niet zeker wie er achter deze grote aanval zit, aldus Mongo56.org. Toch denken zij dat de trackers elkaar aanvallen omdat ze vinden dat andere trackersites te groot zijn.

Mongo56, sinds kort werelds grootste publieke tracker wordt aangevallen op slechts één poort: 3434. Verschillende dagen daarvoor werden ook op andere poorten aanvallen gedaan.

De toekomst van deze tracker is niet zeker, webmasters van de site melden in hun blogs dan ze een moeilijke beslissing moeten nemen. Ze kunnen de site opdoeken en de DDOS aanvallers laten winnen of gewoon afwachten en hopen op een staking van de aanval.

Mocht een tracker van deze grootte offline gaan is dat tevens een enorme beperking in het aanbod van torrents. Ze hebben grofweg 350000 torrents in hun database zitten.

Momenteel is de site moeilijk bereikbaar, hoelang de aanval door zal gaan is niet bekend.

Wij bedanken MOSHterd voor het insturen van deze tip!