1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Alle heisa over de "rootkit" van Sony was allemaal onnodig. Volgens de analisten bij het bedrijf Gartner is de hele DRM technologie onschadelijk te maken met een simpel stukje tape.

Gartner meldt dat de eigenaar van een gewraakte CD, een stukje tape ter groote van een vingernagel op het ondoorzichtige buitenste randje van de CD moet plakken.
Op dat stukje van de CD staat namelijk de tweede sessie van de CD, waar de DRM software is weggeschreven. Door het stukje tape herkent de PC de CD als een single-session muziek CD, waardoor de muziek gewoon naar de computer ‘geript’ kan worden.

De heren en dames bij Gartner, adviseren gebruikers wel om het truukje niet thuis uit te proberen. Daarnaast zegt het bedrijf dat de meeste moderene kopiëerprogramma’s zich niets aantrekken van de DRM software.

Volgens Gartner heeft Sony BMG zonder goede redenen zichzelf een hoop problemen op de hals gehaald. Daarnaast denk het bedrijf dat de muziekindustrie haar DRM software beter als tracking tool kunnen gebruiken, in plaats van de software als slot te gebruiken.

Wij bedanken Donenzone voor het insturen van deze tip!