1 min Security

Nieuw virus maakt misbruik van Olympische spelen

De makers van het nieuwe Bagle virus misbruiken de Olympische spelen. Het virus wordt rondgemaild uit naam van een bedrijf dat claimt dat men recht heeft op gratis kaartjes voor Turijn.

Nieuw virus maakt misbruik van Olympische spelenHiervoor moeten de doelwitten echter wel het bijgevoegde bestand openen. De namen van dit bestand varieren van Generated_bill.exe tot Service_receipt.exe. Mensen die hierop klikken, zijn uiteraard de pineut en worden geinfecteerd met het virus. De makers van het virus proberen mensen te misleiden met titels van berichten als "FREE OLYMPIC TICKETS LOTTERY!" en 2006 "Torino Winter Games FREE Tickets".

Experts bij Sophos beschouwen het gevaar als niet al te groot. Veel mensen denken uiteraard met hun gezond verstand en realiseren zich ook wel dat je niet zomaar kaartjes wint voor de Olympische Winterspelen die nu plaatsvinden in Turijn. Een veel reëler gevaar voor verspreiding zit hem in de P2P netwerken. Hier doet het virus zich voor als een naaktfoto van actrice kate Beckinsale, of als een erotisch filmpje van Britney Spears.

Bron:computeridee