Er is een nieuwe trojan opgedoken die het gemunt heeft op spelers van de populaire MMORPG World of Warcraft. De trojan probeert de inloggegevens van het WoW account te achterhalen, waarna die doorgestuurd worden naar een cracker die het betreffende account vervolgens plundert.

Volgens anti-virusbedrijf MicroWorld verspreidt de PWS.Win32.WOW.x trojan zich momenteel zeer snel en veel WoW spelers zijn al gedupeerd. Bij deze personen zijn alle in-game items, inclusief de wapens, overgeheveld naar een ander account. Deze items worden vervolgens voor echt geld verkocht op de ‘grijze markt’, omdat ontwikkelaar Blizzard het verboden heeft om in-game items voor echt geld te verkopen.

Volgens Govind Rammurthy van MicroWorld vallen malware ontwikkelaars alles aan waar geld mee gemoeid is. "De opbrengst mag dan wel minder zijn dan bij een trojan die bankgegevens steelt, maar cybercriminelen klagen daar niet over zolang het doelwit weinig terug kan doen."

De trojan verspreidt zich via de bekende wegen, namelijk via e-mail en peer-to-peer bestanden. Ook sommige sites installeren de trojan als de gebruiker op een pop-up klikt. Het installeren van de trojan is mogelijk door een aantal lekken in Internet Explorer.