1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nieuwe geruchten en verhalen over WGA steken de laatste tijd de kop op. Onlangs werd verspreid dat de WGA-tool illegale systemen zou blokkeren. Microsoft ontkent dit echter in alle talen.

Een ZDnet-blogger meldde een gesprek tussen een anonieme windowsgebruiker en medewerker van Microsoft. Hierin zou de medewerker van Microsoft onder andere hebben gezegd dat de WGA-tool illegale systemen zou blokkeren. Woordvoerders van Microsoft ontkennen dit steevast.

Dit gerucht schoot bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat. De tool zou namelijk heel wat legale systemen als illegaal bestempelen. Onder andere het Amerikaanse ministerie van Defensie en levensmiddelengigant Procter and Gamble zou hier al last van ondervonden hebben.

WGA was door tal van verschillende feiten een reden tot discussie. De tool was opgenomen bij de kritieke beveiligingsupdates van Windows, en werd tevens als spyware bestempeld door het feit dat het dagelijks informatie doorzendt naar Microsoft. Microsoft heeft reeds gezegd dit te gaan veranderen, maar met dit gerucht stijgt de spanning omtrent Windows Genuine Advantage opnieuw.