Lenovo onthult end-to-end beveiliging ThinkShield voor al zijn apparaten

Abonneer je gratis op Techzine!

Lenovo heeft vandaag ThinkShield onthuld. Deze beveiligingsoplossing moet apparaten van het bedrijf gedurende hun gehele levenscyclus beschermen. Ook worden gebruikers online beschermd en identiteiten en credentials veilig gehouden.

ThinkShield is een proces waarmee de producten van Lenovo van begin tot eind zo veilig mogelijk worden gehouden. Dat begint al bij de ontwikkeling van de BIOS en de firmware. Daarnaast worden er functies als de ThinkPad Privacy Guard en schuifjes voor de camera toegevoegd. Daarbij moeten fabrikanten zich aan strikte beveiligingsstandaarden en een streng beleid houden, om de veiligheid te garanderen. Een apparaat is dus tijdens zijn gehele levenscyclus veilig.

Ook is er een strategische partnerschap met Intel opgezet. Daardoor hebben alle producten de Intel Transparant Supply Chain, waarmee te zien is waar elk component van een systeem vandaan komt.

Identiteit beschermen

Lenovo wil verder de identiteit en credentials van zijn gebruikers beschermen. Zo is het bedrijf een mede-oprichter van FIDO, en levert het “de eerste en enige” FIDO-gecertificeerde authenticators. Daarbij zit ook match-on-chip vingerafdruktechnologie, waardoor de identiteit van de werknemers sneller en eenvoudiger beschermd kan worden.

Ook is er een integratie met Intel Authenticate, met maximaal zeven authenticatiefactoren. BIOS-gebaseerde Smart USB-bescherming moet IT-professionals de mogelijkheid geven om USB-poorten zo in te stellen dat ze alleen reageren op toetsenborden en apparaten om mee te wijzen. De pc’s blijven daardoor veiliger.

Online bescherming

Ook online worden gebruikers en hun apparaten beschermd. Zo is er Lenovo WiFi Security, in partnerschap met Coronet, toegevoegd. Dit programma detecteert gevaren en stelt gebruikers op de hoogte als ze verbinding willen maken met onveilige draadloze netwerken.

Met de BUFFERZONE Technology worden online gevaren geïsoleerd, voor ze een hele organisatie kunnen infecteren. En door Lenovo Endpoint Management moet de beveiliging van de cloud en endpoint van diverse apparaten op een eenvoudige manier ingesteld kunnen worden.

Data

Tot slot denkt Lenovo na over het beschermen van de data van gebruikers en bedrijven. Aan de hand van Absolute persistence technology krijgen IT-administratoren een betrouwbare two-way connectie met alle apparaten. Daardoor kunnen ze endpoints beveiligen, risico’s vaststellen, op afstand beveiligingsmaatregelen instellen op apparaten van werknemers, en reageren op beveiligingsincidenten.

Zodra een apparaat het einde van zijn levenscyclus bereikt, wordt mogelijk gevoelige data veilig gehouden door alle apparaten leeg te halen en de onderdelen veilig te recyclen.