1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nadat de kopstoot van Zidane in de finale van het WK voetbal 2006 flink wat aandacht kreeg op het internet was het al te verwachten dat ook de duistere kant van het internet de actie zou omarmen en dat is nu gebeurd.

Er circuleert momenteel een e-mailbericht dat gebruikmaakt van de onduidelijkheid rond het incident tussen de twee voetballers. Kwaadwillenden gokken op mensen die nog niet weten waarom Zidane zijn Italiaanse collega Materazzi een kopstoot gaf. In de mail staat een linkje naar een site waarop het antwoord op deze vraag zou staan.

Het volgen van het linkje brengt het slachtoffer naar een website die eruitziet als een officiële website van de FIFA World Cup 2006. De site installeert echter een trojaans paard op de computer die op zijn beurt weer andere software downloadt van de site. Volgens het bedrijf Websense, dat de site ontdekte, vindt de installatie plaats zonder enige tussenkomst van de gebruiker.

Dit wordt volgens Websense mogelijk gemaakt door de zogenaamde "Web Attacker" toolkit, die verkocht wordt aan internetcriminelen.
Overigens heeft Zidane in een interview al verklaard dat hij de kopstoot uitdeelde wegens het feit dat Materazzi de moeder en zus van Zidane beledigd zou hebben.