min

Tags in dit artikel

,

Virusmakers maakten dankbaar gebruik van de storm die afgelopen donderdag over het land woedde. Zij stuurde het virus mee in een mail die zogenaamd over de storm ging.

Het virus werd verstuurd met onderwerpen als ‘Europese storm eist 230 levens’. Bij de mail zat een bijlage welke verschillende onderwerpen had, zoals: ‘ReadMore.exe’, ‘Full Clip.exe’, ‘Full Story.exe’ en ‘Video.exe’.
De Trojan die meegestuurd werd met de bijlage heet Small.DAM, deze werd direct geactiveerd wanneer de niets vermoedende computergebruiker de bijlage opende.

Het virus was zeer snel verstuurd nadat de storm begonnen was in Europa, dit laat zien dat de hackers zeer goed geïnformeerd zijn over het nieuws over de hele wereld.

Het beveiligingsbedrijf F-Secure vertelde dat de virus schrijver ongeveer 12 uur na het ergste van de storm opgehouden is omdat de virus schrijver blijkbaar wist dat het geen nut meer had om daarna nog te blijven sturen. De reden dat men de email opende was omdat de meeste nog niet geheel op de hoogte waren van de gebeurtenissen, 12 uur later waren de meeste dat echter wel en hoefden ze de mail niet meer te lezen.

Het is niet alleen de storm die de mail als onderwerp had, maar er werden ook meerdere onderwerpen gebruikt die niks met de storm te maken hadden.