BlackBerry krijgt certificering van HIMSS Analytics voor werk in gezondheidszorg

Abonneer je gratis op Techzine!

BlackBerry laat vandaag weten dat het benoemd is tot HIMSS Analytics Certified Consultant. Het bedrijf heeft daarmee certificering van HIMSS Analytics, een wereldwijde IT-consultant in de gezondheidszorg. Dankzij die certificering kan BlackBerry aan zorginstellingen wereldwijd laten zien hen te kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling van de digitale infrastructuur.

Als gecertificeerd consultant begeleidt BlackBerry zorgorganisaties bij de verschillende stappen in het ‘Infrastructure Adoption Model (INFRAM)’. INFRAM is het nieuwste Maturity Model van HIMSS Analytics. Cyberexperts van BlackBerry beoordelen de kwaliteit van de IT-infrastructuur van zorginstellingen en helpen hen vervolgens de benodigde INFRAM-score te behalen.

Verbetering gezondheidszorg

Net als het HIMSS Analytics Electronic Medical Record Adoption Model (EMRAM), het model waarmee ziekenhuizen kunnen zien hoe ver ze zijn met de implementatie van technologie voor verduurzaming en verbetering van de gezondheidszorg, is het INFRAM een acht stappenmodel (0 – 7). Met INFRAM kunnen IT-managers de technologische infrastructuurcapaciteiten in kaart brengen die nodig zijn om klinische en operationele doelstellingen te behalen die voldoen aan maatstaven en normen binnen de zorgindustrie.

Blain Newton, Executive Vice President bij HIMSS Analytics, laat weten dat ziekenhuizen naar INFRAM kunnen kijken voor de ontwikkeling van hun digitale infrastructuur. Door de expertise van BlackBerry op het gebied van cybersecurity aan te wenden, denkt HIMSS Analytics van INFRAM de hoogste norm te maken “voor het beheren van een schaalbare en veilige organisatie”.

Zorgverleners ondersteunen

De beveiliging van communicatie die plaatsvindt tussen artsen, patiënten, medische apparatuur en infrastructuur is wat Sara Jost, Global Healthcare Industry Lead bij BlackBerry, betreft ook de kracht van het bedrijf. De samenwerking met HIMSS Analytics maakt het volgens haar mogelijk om “zorgverleners te kunnen ondersteunen goed om te gaan met essentiële informatie die nodig is om op een hoger en veiliger niveau zorg te bieden.”

Afgelopen maand kondigde BlackBerry ook al een aantal nieuwe ontwikkelingen in gezondheidszorg aan. Het bedrijf introduceert onder meer een blockchain-oplossing waar medische gegevens opgeslagen en gedeeld kunnen worden; komt met een besturingssysteem voor medische apparatuur en werkt samen met Mackenzie Innovation Institute en Melanoma Institute Australia.