1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Internetten via de Wi-Fi verbinding van de buren wil nog wel eens slecht uitpakken, een man in Zeist werd deze week door de politie betrapt terwijl hij aan het surfen was op een onbeveiligde verbinding. De 44-jarige Willem van Barneveld heeft zich volgens de politie schuldig gemaakt aan het wederrechtelijk afluisteren, aftappen of opnemen van gegevensverwerking. Politie en Justitie beraden zich momenteel nog op een eventuele vervolging van de man.

Barneveld van op dat moment bezig met wardriven toen hij door de politie in zijn busje werd gesnapt. "Ze zouden uitzoeken of dat verboden was. Ik was stomverbaasd. Half internettend Nederland doet dit toch? aldus van Barneveld. Later kreeg hij te horen van de politie dat hij inderdaad wet had overtreden.

Sinds 1 september 2006 is een nieuwe, aangescherpte wet voor computercriminaliteit ingegaan, het is echter niet geheel duidelijk of het gebruiken van een open Wi-Fi netwerk ook strafbaar is, dit gezien er feitelijk geen enkele beveiliging wordt doorbroken of omzeilt. Je kunt dus moeilijk spreken van een ‘computervredebreuk’.