1 min

Tags in dit artikel

, ,

Iedereen weet inmiddels dat crackers ontzettend slim zijn om nieuwe manieren te bedenken om hun zelfgemaakte codes op zoveel mogelijk computers te zetten. Ook nu hebben zij weer wat nieuws bedacht. Ditmaal wordt het gedaan met een beetje hulp van Wikipedia zonder dat Wikipedia het zelf weet.

Op Wikipedia kun je zelf pagina’s toevoegen met informatie over een bepaald onderwerp. En dat is precies het punt waar crackers het afgelopen weekend het op gemunt hadden. De crackers hadden op de Duitse Wikipedia een pagina aangemaakt met onware informatie over een blaster worm, bij de informatie hadden ze een link geplaatst naar een internetsite die de zogenaamde worm zou verwijderen. Maar in plaats van een anti worm code werd er een hele andere code op de computer geïnstalleerd.

De crackers hadden het goed aangepakt want op het moment dat ze de pagina aan hadden gemaakt gingen ze spammail doorsturen. In die e-mail, die leek alsof hij van Wikipedia afkwam, stond een link in met de betreffende pagina, daardoor kwamen er veel meer mensen op de pagina terecht. Het plezier voor de crackers was maar van korte duur, want Wikipedia had het snel door en verwijderde de betreffende pagina.