Fortinet heeft een nieuwe oplossing gepresenteerd voor filialen die uitgebreide bescherming biedt voor de rand van het WAN- en toegangsnetwerk. Het gaat om Secure SD-Branch, waarmee organisaties gebruik kunnen maken van netwerkfunctionaliteit die door de beveiliging wordt aangestuurd. 

Secure SD-Branch breidt de beveiliging van de Security Fabric van Fortinet en de voordelen van SD-WAN uit naar de netwerktoegang, door het beheer van het WAN en de beveiliging in één platform samen te brengen. Organisaties moeten op die manier een krachtigere beveiliging en een verbeterd overzicht krijgen. Het geheel moet daarnaast complexiteit verminderen, flexibiliteit verbeteren en prestaties van het netwerk vergroten.

Secure SD-Branch

Secure SD-Branch gebruikt de next-generation firewall FortiGate, de network access controller FortiNAC, FortiSwitch en FortiAP access points. De oplossing biedt bescherming aan de netwerkrand, door de reikwijdte van FortiGate uit te breiden via de toegangslaag met behulp van FortiSwitch en FortiAP.

De nieuwe WiFi 6 access points uit de FortiAP-serie moeten meer capaciteit en hogere doorvoersnelheden bieden, waardoor organisaties kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar bandbreedte. De nieuwe multi-gigabit switches van FortiSwitch moeten meer vermogen bieden om ondersteuning te leveren voor IoT-apparaten die veel energie verbruiken.

Ook beschermt Secure SD-Branch IoT-apparatuur. Hiervoor wordt de network access controller FortiNAC ingezet, die automatische discovery, classificatie en beveiliging van alle IoT-apparaten die toegang tot het netwerk zoeken biedt. FortiNAC 8.6 scant het netwerk samen met FortiGate als sensor, waardoor er geen extra hardware aangeschaft hoeft te worden.

Voordelen

Het geheel moet organisaties voorzien van een verbeterde integratie van LAN- en WAN-platformen. Ook biedt de oplossing ingebouwde beveiliging, dankzij de optie van network access control met FortiGate als sensor. Daardoor moet de discovery en het overzicht verbeterd worden, en kunnen onregelmatigheden rond apparaten die met het filiaalnetwerk verbonden zijn gedetecteerd worden.

Ook het beheer moet met Secure SD-Branch vereenvoudigd worden. Menselijke tussenkomst is met de implementatie niet nodig, en de ingebouwde beheermogelijkheden worden via een centrale locatie bediend. Ook biedt de flexibele architectuur schaalbare ondersteuning voor filialen van alle omvangen en hun toekomstige groei.

Tot slot moeten de totale eigendomskosten lager uitvallen. De aanschaf van licenties en sensoren voor het netwerkverkeer is niet langer nodig. Organisaties hebben daarnaast vereenvoudigd dagelijks beheer op basis van minder interfaces, en de oplossing kan in een kort tijdsbestek worden geïmplementeerd, wat tijd en geld bespaard.