min

Tags in dit artikel

, ,

In de Amerikaanse staat Utah is een 22-jarige student veroordeeld tot een verblijf van vier maanden in de gevangenis of in een beveiligde inrichting. De student hackte in 2004 het computersysteem van zijn school om zo zijn cijferlijst te kunnen aanpassen.

De Chinese student, You Li, kwam achter het wachtwoord van zijn docent door gebruik te hebben gemaakt van een programma. Na het kraken had hij echter een fout gemaakt. Hij had niet het bestand op de server veranderd, maar het back-up bestand van een van zijn leraren. Het gevolg hiervan is vanzelfsprekend: Li heeft goede punten op de lijst van zijn docent, en op dezelfde algemene lijst zijn de punten slecht. De cijfers zijn dus simpelweg hetzelfde gebleven, waardoor Li helemaal niets heeft bereikt met zijn daad.

Ondertussen heeft de 22-jarige student wel zijn les geleerd. Tegen de rechter verklaarde hij dat hij “voortaan een eerlijk leven zal gaan leiden”. Gelukkig voor Li vond de rechter dit geloofwaardig klinken en heeft de student daarom maar vier maanden gegeven, ondanks dat de openbare aanklager eerder een jaar gevangenisstraf eistte.