Abonneer je gratis op Techzine!

Het virus Storm Worm wordt door het bedrijf Positini als het ergste virus in twee jaar beschouwd. Het bedrijf waarschuwt iedereen voor dit virus.

Het virus zit in een link die in de mail staat en niet in de mail zelf zoals vaker het geval is. Wanneer de gebruiker op de link klinkt wordt hij of zij doorgestuurd naar een geïnfecteerde site waarna de computer automatisch geïnfecteerd wordt met een downloader.
Nadat de computer de downloader binnengehaald heeft zorgt deze software ervoor dat de computer onderdeel wordt van een botnet en laat het het systeem open voor eventuele latere aanvallen.
Volgens het beveiligingsbedrijf worden er op een relatief normale dag ongeveer één miljoen virusmails verstuurd, afgelopen donderdag 19 juli waren dat maar liefst 42 miljoen Storm Wormmails. De Storm Wormmails op die dag verstuurd zijn bijna een kwart van de in totaal 200 miljoen verstuurde Storm Wormmails.

De makers van deze worm hebben rond de feestdagen in december en rond Independence Day e-cards verstuurd welke allemaal een geïnfecteerde link bevatten naar sites met deze worm. Enkele weken geleden verstuurde dezelfde mensen mails waarin zij waarschuwden dat de computer geïnfecteerd was. In al deze mails bevonden zich links naar de geïnfecteerde sites om de andere computers ook te besmetten met de wormen.