2min Security

Shape Security krijgt waardering van 1 miljard dollar na investeringsronde

Shape Security krijgt waardering van 1 miljard dollar na investeringsronde

Shape Security, een startup die bedrijven tegen geautomatiseerde en imitatie-aanvallen beschermt, heeft na een Series F-investeringsronde een waardering van 1 miljard dollar (90 miljoen euro) bereikt. Bij de investeringsronde haalde de startup 51 miljoen dollar (46 miljoen euro) op.

Shape Security werd in 2011 opgericht. Sindsdien heeft het – inclusief de meest recente financieringsronde – 183 miljoen dollar (164 miljoen euro) aan investeringen opgehaald, schrijft TechCrunch.

De meest recente financieringsronde werd geleid door C5 Capital. Daarnaast deden diverse nieuwe en terugkerende investeerders mee aan de financieringsronde. Zo investeerden ook Kleiner Perkins, HPE Growth en Norwest Ventures Partners in de startup.

Shape Security

Shape Security beschermt bedrijven tegen geautomatiseerde en imitatie-aanvallen. Bij dergelijke aanvallen worden veelal bots gebruikt om binnen te dringen in een netwerk. Die bots gebruiken gestolen of hergebruikte inloggegevens.

De startup gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) om bots te onderscheiden van gewone gebruikers De kusntmatige intelligentie vergelijkt hierbij bekende informatie, zoals als de locatie van gebruikers en verzamelde data als muisbewegingen. Op die manier moeten pogingen tot geautomatiseerde inlogs in realtime worden afgeslagen.

Shape Security stelt zelf dat het nu dagelijks twee miljard frauduleuze inlogpogingen tegenhoudt.

Hét anti-fraudeplatform

André Pienaar, managing partner van C5 Capital, zegt dat hij denkt dat de startup het “definitieve” anti-fraudeplatform wordt voor de grootste bedrijven ter wereld.

“We verwachten niet alleen een sterke financiële opbrengst, maar denken ook dat we het platform van Shape Security naar veel van de leidende bedrijven in Europa kunnen brengen, die naar ons kijken voor strategische ideeën die waardevol zijn voor de gehele waardeketen waar B2C-applicaties gebruikt worden.”

De investering van 51 miljoen dollar uit de Series F-ronde gaat volgens de CEO van de startup naar de internationale uitbreiding van het bedrijf en naar de ontwikkeling van producten. Specifiek gaat het om de ontwikkeling van mogelijkheden voor zijn AI-systeem. Ook zei CEO Derek Smith dat Shape Security zich voorbereid op een beursgang.