1 min Security

Browser iPhone bevat gevaarlijk lek

De browser die Apple gebruikt voor de iPhone bevat een gevaarlijk lek. Dit zelfde lek zat ook in de bèta versie van Safari 3.0.0.3 voor Windows. Een hacker die dit ontdekte maakte dit meteen openbaar.

Door het lek is het mogelijk om de content van alle andere websites op te vragen. De hacker heeft toentertijd contact opgenomen met Microsoft zodat zij het lek konden dichten. Nu heeft de hacker ook contact opgenomen met Apple, deze neemt het lek echter niet heel serieus.
Browser iPhone bevat gevaarlijk lek
Als reactie daarop zegt de hacker "Ik was geïrriteerd. Apple begrijpt helemaal niets van beveiliging. Toen ik het lek ontdekte wist ik dat het ernstig was, omdat lokale zones niet voor externe domeinen toegankelijk moeten zijn. Dan vertelt die gast van Apple me dat het niet ernstig is, nou vriend, je moet onthouden dat aanvallen steeds beter worden, niet slechter, en nu kan hetzelfde lek van overal domeinen bereiken."

Het zou gaan om de de browser versie 1.0.2 van de iPhone. Wanneer er actie ondernomen wordt door Apple is nog niet duidelijk.

Bron:Security.nl