Ivanti en MobileIron hebben een akkoord bereikt, waarbij de Unified Endpoint Management (UEM)-leverancier overgenomen wordt voor 872 miljoen dollar (747 miljoen euro). Ook wordt er gelijktijdig een akkoord over een overname van Pulse Secure aangekondigd.

MobileIron biedt met zijn UEM-platform mogelijkheden voor het beheren en beveiligen van endpoints. Organisaties gebruiken het platform voor het onboarden van devices, door ze te voorzien van de gewenste apps, instellingen en security-configuraties. Ondersteunde endpoints zijn onder meer Android, iOS, Windows 10 en macOS.

Daarnaast heeft Ivanti de intentie om Pulse Secure over te nemen. Deze speler specialiseert zich in veilige toegang en veilig mobiel werken. Het levert onder meer VPN-diensten.

Met het toevoegen van MobileIron en Pulse Secure aan zijn portfolio, wil Ivanti organisaties helpen bij het beheren en beveiligen van gebruikers, apparaten, data en toegang. “Het gecombineerde bedrijf zal de ‘Everywhere Enterprise’ mogelijk maken en beveiligen”, stelt het bedrijf in de aankondiging.

Ivanti levert software voor het automatiseren van IT- en security-zaken. Het nieuwe portfolio moet resulteren in een ‘hyper-automation platform’, waarmee gebruikers profiteren van de schaal, resources, service-mogelijkheden en financiële flexibiliteit.

Overnamevoorwaarden

Als onderdeel van de overeenkomst zal Ivanti de uitgegeven MobileIron-aandelen opkopen, wat neerkomt op een totaalwaarde van zo’n 872 miljoen dollar. De MobileIron-aandeelhouders ontvangen 7,05 dollar per aandeel, wat een bonus van 27 procent is op de aandeelkoers van 24 september.

Als de overname goedgekeurd wordt door de autoriteiten, dan zal Ivanti-CEO Jim Schaper de leiding krijgen over het gecombineerde bedrijf.

Tip: MobileIron groeit uit tot UEM-leverancier: meer endpoints, zero trust en veel data