1 min

Tags in dit artikel

, ,

Securityspecialist Ivanti heeft de eerder aangekondigde overnames van MobileIron en Pure Secure afgerond. De producten en oplossingen van beide bedrijven worden in het portfolio van Ivanti opgenomen.

Met de definitieve overname van MoblieIron krijgt Ivanti een Unified Endpoint Management-leverancier in handen met een zero-trust securityplatform dat zich vooral richt op mobiele devices. Met dit platform biedt Mobileiron klanten onder meer unified endpoint- en zakelijke mobility beheersdiensten, zoals probleemloze en veilige toegang tot zakelijke applicaties en data vanaf ieder zakelijk mobiel device binnen de eigen organisatie. Ivanti betaalt 872 miljoen dollar voor de overname.

Diensten Pure Secure

Met Pure Secure verwerft Ivanti toegangs- en mobiele beveiligingsdiensten voor zakelijke klanten en operators. De diensten bestaan onder meer uit het leveren van VPN-diensten, Network Acces Control (NAC) en mobiele beveiligingstoepassingen. Deze diensten moeten bedrijven betere mobiele beveiliging leveren voor hun gebruikers. Financiële details over de overname van Pure Secure zijn niet bekendgemaakt.

Opname in Ivanti-portfolio

Ivanti gaat de diensten van de overgenomen partijen onderbrengen in zijn eigen portfolio. Op deze manier krijgen bedrijven volgens de securityspecialist straks de beschikking over hoogwaardige device-securitydiensten. Hierdoor ontstaan proactieve, autonoom werkende, zelfhelende en -beveiligende devices die bedrijven en hun securityspecialisten veel werk uit handen nemen. Uiteindelijk moet dit weer betere eindervaring opleveren voor IT-infrastructuren, maar ook voor de medewerkers zelf.

Kortom, de komst van de portfolio’s van MobileIron en Pure Secure gaat klanten een complete end-to-end securitydekking op ieder afzonderlijk device opleveren.