Het verliezen van, vaak belangrijke persoonsgegevens zou strafbaar gesteld moeten worden. Dit vind een comité van het Engelse parlement.

Aanleiding van deze maatregel is het verlies van persoonsgegevens van vijfentwintig miljoen Britten bij de belastingdienst. Het Engelse parlement is bang dat er in 2008 meer zaken boven zullen drijven met betrekking tot verlies van persoonsgegevens.

Het gaat vooral om gegevens die opgeslagen staan op laptops, USB-sticks en CD’s. Via deze media worden vaak persoonsgegevens verloren. Het gevolg van dit soort diefstal is vaak wijdverspreid, wat zorgt voor veel problemen. Dit wil het Engelse parlement nu tegengaan, zo moeten bedrijven in de toekomst meteen melden als er persoonsgegevens verdwenen zijn.

Alan Beith, voorzitter van het comité geeft als reactie: "De omvang van dataverlies door overheidsorganen en aannemers is werkelijk schokkend, maar het bewijs dat we hebben wijst naar verder verborgen problemen. Je wit duidelijk niet alleen criminele sancties gebruiken, maar misschien wordt het probleem serieuzer genomen als het een misdrijf betreft."