min

Tags in dit artikel

,

Een NXP ‘Midfare’-chip is door twee Duitsers gekraakt. Deze chip wordt gebruikt in de OV-chipkaart, die in sommige plaatsen al te gebruiken is om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

De twee Duitsers genaamd Karsten Nohl en Hentyk Plötz hebben hun bevindingen tijdens de 24ste Chaos Computer Congres in Berlijn bekend gemaakt. Door de hack is het mogelijk op een makkelijk manier gegevens van de NXP ‘Midfare’-chip te lezen en te misbruiken.

De twee hackers hebben de chip wel op een bijzondere manier onderzocht. Elke keer werd er een laagje van de chip af geschuurd. Daarna werd er elke keer een foto gemaakt via een microscoop. Via deze foto’s was de structuur van de chips te zien, die daarna gebruikt werden voor het ontwikkelen van een hack.

Door de hack kunnen reizigers gratis met het openbaar vervoer. Tevens liggen de gegevens van de gebruikers op deze manier op straat. In de Volkskrant reageert hacker Rop Gonggrijp heel direct. Volgens hem is door deze hack de OV-chipkaart onbruikbaar geworden. De producent van de OV-chipkaart, Translink, vind dit echter een overhaaste beslissing.

De chip zal nu eerst onderzocht worden door de producent van de chip zelf, namelijk NXP. Pas als er meer informatie over bekend is, zal er actie ondernomen worden.