1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een groep hackers bestaand uit zo’n 100.000 mensen richt zich in zijn geheel tegen de Scientology-kerk. Als gevolg hiervan zijn al meerdere websites van de Scientology-sekte onbereikbaar geworden.

De oorzaak van deze actie is de publicatie van een filmpje van de acteur Tom Cruise die de Scientology-kerk aanprees. Dit filmpje is, in opdracht van de advocaten van de Scientology-kerk, offline gehaald. Ook wordt de dood van de oprichter gebruikt tegen de kerk. Deze is precies 22 jaar geleden overleden.

De Scientology-kerk wordt gezien als een agressieve sekte, die geen tegenspraak of kritiek duld. Zodra iemand zich tegen de kerk keert wordt deze meteen bestormd door een groep advocaten in dienst van de kerk. Bovendien gaan er geruchten rond dat de sekte zelfs mensen vermoord heeft omdat ze er een andere gedachte op na houden, dit is echter niet bewezen.

Niet alleen de websites zijn het doelwit van de hackers. De telefoonlijnen worden ook door de hackers geblokkeerd. Tevens zijn de faxmachines zo ingesteld dat deze enkel nog zwarte pagina’s uitprint.