min

Tags in dit artikel

, ,

De RIAA, Recording Industry Association of America, denkt de oplossing te hebben tegen het gebruik van illegale content op de computer, aldus topman Cary Sherman. Als het aan de RIAA ligt krijgt elke pc een copyrightfilter.

Al eerder kwam de RIAA met een andere oplossing, namelijk het content via de internetprovider filteren zodat het niet naar de gebruiker kan worden gestuurd. Deze is er echter nooit gekomen aangezien zo’n filter makkelijk te omzeilen is. Zo zouden bestanden versleuteld worden zodat ze niet door de filter herkend zouden worden.

Een andere oplossing was het blokkeren van bijvoorbeeld peer-to-peer-applicaties via de provider. Dit is ook nooit doorgevoerd aangezien peer-to-peer-applicaties niet per definitie gebruikt wordt om illegale content te verspreiden.

Nu wil de RIAA proberen via de computer van de gebruiker het illegale content te elimineren. Zodra een bestand namelijk geopend wordt, kan er worden uitgelezen of het bestand illegaal is of niet. Een nadeel is echter wel dat de gebruiker het programma zelf dient te installeren. Iets waar de RIAA nog geen oplossing voor heeft.