Abonneer je gratis op Techzine!

De servers van de Harvard universiteit in Camebridge zijn afgelopen maanden gehacked. Degene die binnengedrongen is in deze pc’s blijkt nu de gegevens op Torrent-websites verspreid te hebben.

Een aantal woordvoerders van de school hebben laten weten dat persoonlijke gegevens, waaronder adressen en Social Security-nummers, van meer dan 10000 studenten in gevaar zijn gebracht. De Social Security-nummers zijn te vergelijken met de sofinummers die wij in Nederland kennen.

In een persbericht hebben woordvoerders van Harvard laten weten dat de hacker vanaf herfst 2006 tot 2008 toegang heeft gehad tot de gegevens van de personen die zich aangemeld hadden bij Harvard. Deze gegevens waren samenvattingen van de aanmeldingen welke onder anderen namen, Social Security-nummers, geboortedata, adressen, telefoonnummers, testscores en namen van voorgaande scholen bevatten.
Administratief medewerker Margot N. Gill vertelde: "Het beveiligen van persoonlijk gegevens is iets wat wij op Harvard zeer serieus nemen. Wij hebben dan ook zeer veel spijt van de ongerustheid die dit incident met zich meebrengt."

De gegevens worden via de Bittorrent-netwerken verspreid en kunnen daardoor op alle populaire websites gevonden worden. De tekst die gegeven staat bij de torrent bevat onder anderen: "Dit is een backup van gsas.harvard.edu. Wij hebben dit naar buiten gebracht omdat we willen tonen hoe slecht de server van Harvard beveiligd is."

Harvard biedt de mensen waarvan gegevens ontvreemd zijn nu gratis extra beveiliging tegen identiteitsdiefstal en houden ook in de gaten of er niet door een ander persoon betalingen worden verricht.