De website van de universiteit van Harvard is gehackt door het Syrische "electronic army." Dit heeft een woordvoerder van de Amerikaanse universiteit laten weten in een verklaring.

Afgelopen week viel de website van de universiteit ten prooi aan de Syrische electronic army. Deze groep bestaat uit een grote groep aanhangers van het Assad-bewind en probeert opstandelingen digitaal de mond te snoeren. Momenteel is er een zwaar onderdrukte volksopstand bezig in Syrië. De link van de groep met de website van Harvard is moeilijk te leggen. De universiteit denkt dan ook dat het hier om een individueel of kleine groep gaat welke verantwoordelijk is.

Na de hack was er een foto van de president van Syrië op de website te zien naast enkele doorverwijzingen van beschuldigingen van de Verenigde staten aan de deur van Syrië en de tekst "Syrian Electronic Army Were Here." Door de hack was de website enkele uren offline. Inmiddels is de website echter weer online en te gebruiken. Vorige week was de hackersgroep Anonymous nog in het nieuw doordat zij enkele Syrische websites onder aanval hadden genomen. Volgens sommige zou deze actie een vergelding zijn geweest en zou deze ontwikkeling aan het begin staan van vele andere vergelijkbare acties.