1 min

Tags in dit artikel

,

Een 29-jarige man is veroordeeld tot een celstraf van 734 dagen wegens het oplichten van mensen op Marktplaats.nl. Dit deed hij door op de site verschillende producten aan te bieden, waaronder mobiele telefoons en kaarten voor Pinkpop. De vraagprijs was stukken lager dan de gangbare prijzen. Als mensen een artikel van hem kochten werden er vervolgens niets geleverd.

De man probeerde daarnaast bankrekeningnummers in bezit te krijgen via de site. Als reden gaf de man op dat hij problemen zou hebben met de belastingdienst. Als vergoeding voor het gebruik van de rekening bood hij de slachtoffers een bedrag van 400 tot 600 euro per week aan. Vervolgens gebruikte hij de bankrekeningen om betalingen te ontvangen van de artikelen die hij aanbood op Marktplaats.

Danzij door Marktplaats geleverde informatie kon de man worden opgepakt. Deze manier van geld "verdienen" leverde hem een celstraf van 734 dagen op. Hierbij komt ook nog de schadevergoeding die hij moet betalen. Als hij die niet betaalt, moet hij nog eens 447 dagen extra achter slot en grendel.