1 min

Tags in dit artikel

,

KPN heeft de beheerde beveiligingsoplossing "Zakelijk Alarm" geïntroduceerd. Met deze oplossing gaat de alarmmeldig niet meer over een analoge lijn, maar over een IP-netwerk dat in deze tijd gebruikelijker is.

Samen met acht Particuliere AlarmCentrales (PAC’s), wordt deze oplossing via het KPN-netwerk beheerd. Ondernemers met een Zakelijk Internet- of IP-VPN-aansluiting kunnen gebruikmaken van deze dienst.

Volgens KPN voldoet deze oplossing aan de geldende beveiligingsnormen en houdt zich aan het advies van het Verbond van Beveiligingsorganisaties (VvBO). Deelnemende PAC’s zijn onder andere Trigion, Group 4 Securicor en MPL Alarmcentrale. Tevens biedt Zakelijk Alarm de mogelijkheid om beelden van beveiligingscamera’s door te sturen naar een alarmcentrale.

Alle alarmmeldingen gaan via een apart beheerd KPN-netwerk, en niet over het openbare internet. Tevens zal er Quality of Service geboden worden. Volgens KPN voldoet op deze manier de dienst aan de normen die gesteld zijn. Mocht de dienst toch onverhoopt onbeschikbaar zijn, zullen de alarmen via een back-up-GPRS-route worden omgeleid.