2min

Tags in dit artikel

,

KPN heeft vandaag laten weten dat het twee nieuwe veiligheidsoplossingen voor het midden- en kleinbedrijf introduceert. Het gaat om opslagruimte op het internet en een softwarepakket met allerhande beveiligingssoftware.

De twee nieuwe producten maken naast het reeds bestaande Back-up Online van KPN deel uit van een nieuwe ICT-campagne die het bedrijf vandaag voor de zakelijke markt start. De campagne heeft het thema ‘veiligheid’ en met name de veiligheid van digitale bedrijfsgegevens zal centraal staan in de campagne. Back-up Online kost per maand 4,95 en biedt de mogelijkheid om op elk gewenst moment een back-up van een computersysteem of server veilig te stellen op de beveiligde servers van KPN. Het bedrijf stelt geen limiet aan de grootte van de back-up, maar bestanden kunnen niet groter zijn dan 4GB.

Eén van de nieuwe diensten heet Extra Harde Schijf Online. Dat is niets meer en niets minder dan een online opslagruimte, eveneens op de beveiligde servers van KPN. Goedkoopste mogelijkheid is een opslagruimte van 1GB tegen een maandbedrag van 2,95 euro. Grotere opslagruimte is echter ook mogelijk, zo kost 50GB 5,95 euro per maand en heb je voor 79,95 per maand 1000GB opslagruimte.

Het tweede nieuwe product is het Internet Veiligheidspakket. Dit is een softwarepakket bestaande uit een Virusscanner, anti-spyware oplossing, firewall en anti-spam oplossing. KPN zorgt ervoor dat de software altijd up-to-date is, maar biedt het pakket alleen aan voor gebruikers van Windows XP en/of Windows 2000. Kosten voor deze service bedragen 4,95 per computer per maand.

De nieuwe diensten vallen onder Software Online van KPN. Daaronder vallen reeds Mijn PC Online en Exchange Online. Het bedrijf hoopt zich met deze centraal beheerde en opgeslagen diensten te kunnen profileren als ‘One Stop ICT Shop’, waarbij kleine bedrijven terechtkunnen voor centrale gegevensopslag en beveiliging van computers.